HET KOPEN VAN EEN BINNENVAARTSCHIP

Binnenvaartschip kopen – Bent u de mogelijkheden aan het onderzoeken om een binnenvaartschip te kopen? Mercurius is een erkend en beëdigd scheepsmakelaar in de binnenvaart. Met onze uitgebreide ervaring in het ontwerpen, bouwen en exploiteren van diverse soorten binnenvaartschepen, staan we u graag met raad en daad terzijde.

De aankoop van een binnenvaartschip is een proces waar niet alleen rationele maar vaak ook emotionele beslissingen in worden genomen. Allereerst natuurlijk de keuze voor het type schip; een droge lading schip, een containerschip, minerale oliëntanker, chemietanker, duwboot, duwbak, kraanschip of speciaal vaartuig.

Scheepsmakelaardij Mercurius kan zowel koper als verkoper met haar praktische kennis en ervaring bijstaan. Door onze investeringen in een grote groep uiteenlopende binnenvaartschepen, ons netwerk van taxateurs, onze contacten met andere scheepsmakelaars, en ons netwerk van financiers in de binnenvaartsector, hebben wij actuele kennis van waarderingen van diverse typen binnenvaartschepen. Door onze nieuwbouwtak (Mercurius Shipbuilding) kunnen wij vrij snel de vergelijking maken met de actuele nieuwbouwprijs van een bepaald type binnenvaartschip. Op basis van het budget en de wensen van de koper in samenhang met de beschikbare financiering geven we richting aan de mogelijkheden.

Specialisatie

De specialisatie van Mercurius ligt op het gebied van zware chemie tankschepen met RVS ladingtanks en lichte chemietankers met gecoate ladingtanks. Daarnaast hebben we containerschepen in allerlei maten en tonnages en voor diverse vaargebieden ontwikkeld en gebouwd. Mercurius heeft een uitgebreide klantenkring in zowel in Nederland, België als Duitsland, maar ook hier buiten.

Door onze nauwe contacten met diverse professionele bevrachters in de tankvaart en containervaart kunnen wij u helpen met het verkrijgen van een bevrachtingscontract. Indien gewenst kunnen wij u ook bijstaan in het verkrijgen van financiering bij een binnenvaartbank en bij het vinden van investeerders.

Niet zomaar een investering

Wij realiseren ons dat de aanschaf van een schip niet zomaar een investering is. Het gaat niet alleen om veel kapitaal, het draait ook om emotie en het brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. In lijn met onze bedrijfsfilosofie stellen wij ons op als meer dan alleen een makelaar. Wij geven advies en informatie omtrent alle facetten die uw koop of verkoop kunnen beïnvloeden. Mercurius is een klankboord. Als ervaren speler in de markt kunnen wij u meer vertellen over kansen, maar ook risico’s. Wij helpen u bij het maken van een goede beslissing en het onderhandelingsproces.

Onderstaand treft u de schepen die op dit moment bij ons in de verkoop zijn, een ruim scheepsaanbod. Wilt u meer informatie over één van deze schepen, of zoekt u hulp of advies bij de aankoop van een schip? Neem dan contact met ons op via makelaardij@mercurius-group.nl, of bel ons op 078-6195000.

Voor al onze werkzaamheden op het gebied van makelaardij hanteren wij de algemene voorwaarden van de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen (NBMS).

Stille verkoop

Op onze website treft u alleen de schepen aan welke publiekelijk in de verkoop staan. Met enige regelmaat worden er bij ons schepen in de stille verkoop aangeboden, of brengen wij een eigen schip eerst in de stille verkoop. Dit houdt in dat de eigenaar niet wenst dat de buitenwereld (bijv. zijn personeel, zijn bevrachter of zijn bank) verneemt dat het schip in de verkoop staat. Dergelijke aankondigen delen we dan ook alleen met potentieel geïnteresseerden welke bij ons geregistreerd zijn. Wilt u ook geïnformeerd worden als er een nieuw schip in de verkoop komt? Schrijf u dan nu vrijblijvend in op onze mailinglijst ‘Nieuw aanbod schepen in (stille) verkoop’.

Mercurius
Mercurius
containerschip
Dieze Hopper
Dieze Hopper
containerschip
Mercur
Mercur
containerschip
Havenbaron
Havenbaron
containerschip
Frisian Hopper
Frisian Hopper
containerschip
Visioen
Visioen
tanker
Nedship
Nedship
containerschip