ONDERNEMEN IN DE BINNENVAART

Binnenvaart onderneming starten. Kapitein op je eigen schip. Dat is je droom. Maar hoe realiseer je dat in praktijk? Mercurius ontzorgt (startende) binnenvaartondernemers. Mercurius biedt de mogelijkheid om met een versnelde start je eigen bedrijf in de binnenvaart te realiseren. Ondernemen met een voorsprong noemen we dat.

Zonder ervaring als ondernemer en zonder kapitaal is het vrijwel onmogelijk om een financiering van een bank te krijgen en een schip te kopen. En dan begint het nog maar. Hoe verkrijg je ladingomzet? Met welke bevrachter ga je in zee? Waar moet je op letten in de contracten? Hoe zit het met het afsluiten van arbeidsovereenkomsten en administratie?

Mer-Franchise, zoals wij onze samenwerking met particuliere ondernemers noemen, biedt het beste van 2 werelden; het ondernemerschap als particuliere binnenvaartschipper in combinatie met een professionele rederij die achter je staat. Dit geeft enorme voordelen voor de scheepvaartondernemer, maar ook een stuk vertrouwen aan de bevrachter en verlader. Die hebben de garantie dat de particuliere ondernemer een volwassen organisatie achter zich heeft staan die actief met de ondernemer meedenkt, -werkt en -investeert. Dit geeft rust en stabiliteit, voor alle partijen.

Mercurius is volledig betrokken

Het runnen van een scheepvaartbedrijf is ‘serious business’! Ook al start je met betrouwbare partners of samen met een vennoot, het blijft een enorme uitdaging om als een ‘chinese circusartiest alle bordjes draaiend en in de lucht te houden’.  Gedurende je ondernemerscarrière ga je ongetwijfeld door enkele dips. Mercurius staat je ook dan bij. Wij staan niet achter je, we staan naast je. side-by-side, in goede én slechte tijden.

We hebben belang in het schip. Dat betekent dat wij er samen met jou alles voor doen om de exploitatie van het schip op de lange termijn winstgevend te maken, de klant tevreden te stellen en de waarde van het schip te behouden. Zo bouw je een succesvol binnenvaartbedrijf op. Stap voor stap, met focus op de lange termijn.

Partnerschap

Wij bieden een intensieve samenwerking aan. Een langjarig partnerschap. We gaan dan ook niet over 1 nacht ijs. Het liefste willen we dat je al eerder met ons hebt samengewerkt direct of indirect. Zo heb je ons en onze collega’s leren kennen en wij jou natuurlijk ook!

Wat hebben we te bieden?

We bieden jou de mogelijkheid je eigen schip te exploiteren en zelfstandig beslissingen te nemen. Wij coachen je, al naar gelang je behoefte en je ondernemerservaring. Doelstelling is dat jij zo snel mogelijk eigenaar wordt van het schip. Dat is het uitgangspunt van de samenwerking. Indien je al eigen kapitaal en ervaring hebt opgebouwd, sla je natuurlijk al een paar stappen over.

Wat verlangen we van jou?

Enthousiasme, volledige betrokkenheid, en focus op het succesvol exploiteren van jouw schip. Je hebt ervaring als kapitein. Ervaring en kennis van financiële administratie, onderhandelen met financiers en bevrachters is minder belangrijk, hier ligt onze kracht. Hier vullen we elkaar aan.

Wil je meer weten?

Stuur ons een e-mail op ondernemen@mercurius-group.nl of bel 078-6194342.

Verhalen van ondernemers

Arno 2

Arno Montfrooij

Leven, werk en passie.

efw

Marcel Touwslager

Ambitie op de werkvloer.

4 (2)

Thijs en Marion Bakker

Aventura, een weloverwogen belevenis.