Leerling matroos

Sta jij aan het begin van jouw (binnenvaart)carrière?

Opleiden leerling matroos – Mercurius leert jou de kneepjes van het vak.

Wij vinden het opleiden van mensen belangrijk. Niet alleen voor onze organisatie, maar ook voor de ontwikkeling van de branche. Jongeren zijn onze toekomst. Wij werken intensief samen met verschillende binnenvaartopleidingen en hebben verschillende leerwerkplekken beschikbaar. Al onze schepen zijn erkend leerbedrijf en de kapiteins hebben ervaring met het begeleiden van leerling matrozen.

Als leerling matroos begin je met de basiswerkzaamheden aan boord van een binnenvaartschip, hierin word je actief begeleid door de kapitein of schipper. Je gaat aan de slag met het aan- en afmeren, touwen vastzetten en losmaken, het afspuiten, boenen en schoonhouden van het schip. Daarnaast ondersteun je bij het laden, lossen en onderhouden van het schip.

Waarom werken in de binnenvaart?

In Europa vind je ongeveer 38.000 km aan waterwegen waarover goederen en personen worden vervoerd. Alleen al in Nederland wordt over de 4400 km aan waterwegen ongeveer 350 miljoen ton per jaar vervoerd. Daarmee is de Nederlandse binnenvaart een belangrijk onderdeel in de logistieke keten van Europa. Er worden niet alleen alledaagse producten vervoerd zoals televisies of huishoudelijke apparatuur, maar ook zogenaamde bulklading. Hieronder vallen bijv. kolen, diervoeder, benzine en andere vloeibare stoffen. De binnenvaart vervoert ook auto’s en hele grote stukgoederen. Een binnenschip van 110 meter vervangt tot 150 vrachtauto’s. Werken in de binnenvaart is erg dynamisch, en daarnaast ben je vaak langere tijd van huis. Hier staat wel meer vrije tijd en een goede secundaire arbeidsvoorwaarden tegenover.

Waarom werken bij Mercurius?

Mercurius is een cluster van binnenvaartbedrijven. Wij werken intensief samen met scheepvaartondernemers Medewerkers worden gezien als klanten en behandelen wij ook als zodanig, we bieden doorgroeimogelijkheden, opleidingsmogelijkheden en ondersteuning waar nodig. Samen werken wij aan een gezellige, veilige en uitdagende werkomgeving! Als jij toe bent aan de volgende stap in je carrière dan bespreken we met jou de mogelijkheden binnen Mercurius, op jouw eigen schip, maar ook op de rest van de vloot. Met 35 schepen in de vloot is er altijd wel een plekje vrij.

Wat verwachten wij van onze leerling matrozen?

Is de binnenvaart jouw toekomst? Dan is het belangrijk dat je een aantal eigenschappen bezit:

  • Stressbestendig;
  • flexibel;
  • communicatief;
  • in goede conditie en met geen probleem om buiten te werken;
  • Je bent leergierig en in staat om zelfstandig te werken;
  • Je vindt het niet erg om langere tijd van huis te zijn;
  • Je weet van aanpakken.

Wat heb je dan nog meer nodig?

  • Je bent in het bezit van een dienstboekje met de functie leerling matroos;
  • Je volgt de BBL opleiding matroos of schipper;

Met dat laatste kunnen wij jou helpen. Hebben wij jouw interesse gewekt of heb je nog meer vragen? Neem gerust even contact met ons op voor meer informatie of een sollicitatie.

E-mailadres: pz@mercurius-group.nl

Telefoonnummer: 078-6194342